top of page
Vyhledat

POZNEJTE ČÍNU 2018 - LETMÝ POHLED NA ZÁPADNÍ ČÍNU

感知中国 中国西部文化捷克行


Stručný úvod o akci POZNEJTE ČÍNU 2018   LETMÝ POHLED NA ZÁPADNÍ ČÍNU

Čas události: 20. - 22. června 2018 v Kongresové centrum Praha

Západní Čína je centrem staré Hedvábné stezky. Od starověku byla mostem spojujícím Východ se Západem. Orientální a západní civilizace se tu setkávaly, sbíhaly a splývaly. Mísilo se zde mnoho národností, které vytvořily různorodou kulturu a pestré umění.

Akci POZNEJTE ČÍNU 2018 - LETMÝ POHLED NA ZÁPADNÍ ČÍNU, která se koná v Praze, sponzoruje tisková kancelář Státní rady Čínské lidové republiky a Velvyslanectví Čínské lidové republiky v České republice, a pořádá ji společnost JCOM China Co,. Ltd. a Česko–čínská asociace pro kulturní výměnu, z.s.

V rámci akce proběhne folklorní pěvecké a taneční vystoupení „Okouzlující západní Čína“, přehlídka filmů o západní Číně a výstava fotografií „Barvy západní Číny“.

S folklorním pěveckým a tanečním představením „Okouzlující západní Čína“ vystoupí Pěvecké a taneční divadlo čínské provincie Gansu, které představí pestré pěvecké a taneční umění západní Číny.

Na přehlídce filmů o západní Číně se budou promítat filmy "Třetí pól", „Zrozeni v Číně" a „Hluboko v Šambale“.

Film "Třetí pól" pravdivě ukazuje každodenní život lidí na Čchingchajsko-tibetské náhorní plošině a jejich bohatý duševní svět.

Film „Zrozeni v Číně" zachycuje mnoho živočichů v jejich přirozeném životním prostředí na rozsáhlém čínském území. Záběry jsou krásné a šokující.

Film „Hluboko v Šambale“ živě představuje přírodu a kulturu tibetské oblasti v čínské provincii Sichuan (S'-čchuan), která je známá jako hluboká Šambala.

Na výstavě fotografií „Barvy západní Číny“ bude připraveno ke zhlédnutí asi 40 snímků zobrazujících přírodní scenerie, životní prostředí, život lidí a tradiční kulturu západní Číny.


“2018感知中国——中国西部文化捷克行”

活动举办时间: 2018年6月20-22日 布拉格会议中心

中国西部是古丝绸之路的核心地带,自古以来就是连接东西方的大陆桥。东西方文明在此交汇、碰撞、融合,众多民族在此聚集,形成了这里多样的文化、多彩的艺术。

在捷克首都布拉格举办的“2018感知中国・中国西部文化捷克行”活动,由中国国务院新闻办公室与中华人民共和国驻捷克共和国大使馆共同主办,杰科姆国际会展(北京)有限公司、捷中文化艺术交流促进会承办。主要活动包括:“魅力西部”中国西部歌舞演出、“影像西部”电影展映、“多彩西部”图片展。

“魅力西部”歌舞演出由中国甘肃省歌舞剧院承演,展现中国西部多姿多彩的歌舞艺术。

“影像西部”电影展映将上映《第三极》、《我们诞生在中国》、《相遇香巴拉》三部影片。《第三极》用镜头真实地再现了青藏高原上的人们的日常生活及其丰富的内心世界。《我们诞生在中国》记录了中国广袤大地上自然生活状态下的诸多野生动物,画面唯美、震撼。《相遇香巴拉》生动呈现了被誉为香巴拉深处的中国四川藏区的自然与人文景象。

“多彩西部”图片展将展出图片40幅左右,展示了中国西部地区的自然风光、生态环境、民众生活和传统文化等景象。。

8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page